FAQ

 

Wat is UvA Webbronnen Geesteswetenschappen?
UvA webbronnen voor de Geesteswetenschappen is een online collectie van webbronnen die vrij (of na registratie) via het Internet geraadpleegd kunnen worden.

Om welke bronnen gaat het?
De database omvat digitale archieven, beeldbanken, gespecialiseerde zoekmachines, historische, gedigitaliseerde kranten en tijdschriften, online encyclopedie├źn, virtuele bibliotheken en collecties, websites van culturele en wetenschappelijke instellingen etc.

Hoe blijft UvA Webbronnen Geesteswetenschappen actueel?
De samenstelling en het onderhoud van de collectie liggen in handen van de vakreferenten van de sector Wetenschappelijke Informatie Geesteswetenschappen (WIGW) van de Universiteitsbibliotheek (UB). Een automatische 'linkchecker' zorgt ervoor dat 'dode' links worden opgespoord en aangepast, of verwijderd.
U kunt zelf via 'Meld een nieuwe bron' bijdragen aan de database.

Welke zoekmogelijkheden heeft de database?
Zoeken kan door middel van:

Vragen of problemen?
Contactpersoon voor UvA Webbronnen Geesteswetenschappen is Esther ten Dolle, vakreferent Nederlandse taal en cultuur. Haar werkadres is: Bibliotheek P.C. Hoofthuis, kamer 106C, Spuistraat 134, 1012 VB, Amsterdam. Telefoon: (020) 525 8187. E-mail: E.M.tendolle@uva.nl. Aanwezig: maandag tot en met vrijdag, 9.00 tot 17.00 uur.