Help

 

Zoeken: naast de optie 'Zoeken in UvA Webbronnen' met vrije zoektermen is er de optie 'Geavanceerd zoeken' met combinaties van vrije zoektermen.

Blader: via de 'Blader'-optie kan in een lijst met vakgebieden of landen/ regio's worden gezocht, of alfabetisch op trefwoord. Deze zoekmogelijkheden kunnen ook worden gecombineerd.

Trefwoorden: er kan worden gezocht op een enkel woord of opeenvolging van trefwoorden. Let op: bij de invoer van 'archieven en Tweede Wereldoorlog' in één zoekveld wordt letterlijk naar de hele frase 'archieven en Tweede Wereldoorlog' gezocht. Om resultaten te vinden waarin zowel de woorden 'archieven' als 'Tweede Wereldoorlog' voorkomen moet in het eerste zoekveld 'archieven' worden ingevuld en in het tweede zoekveld 'Tweede Wereldoorlog'. Daarbij moet voor de optie 'EN' gekozen worden. Bij 'OF' worden resultaten gevonden met ofwel het trefwoord 'archieven' of 'Tweede Wereldoorlog'.

Leestekens: leestekens staan gelijk aan een spatie.

Hoofd- en kleine letters: bij het zoeken wordt geen onderscheid gemaakt tussen hoofdletters en kleine letters.

Jokertekens: gebruik * om te zoeken op een woordstam. Bijvoorbeeld: invoer van 'beeld*' levert resultaten op als 'beeldbank', 'beeldhouwkunst' en andere varianten.

Weergave: klik op de titel van de verkorte weergave in de resultatenlijst om de langere weergave van een record, met alle verwijzende, bibliografische gegevens, te kunnen bekijken waaronder: de volledige titel van en link naar de website, een korte samenvatting van de inhoud, de bijbehorende trefwoorden, land(en) en vakgebied(en).

Bewaarset: bij de lange weergave geeft de optie 'Toevoegen aan bewaarset' de mogelijkheid records op te slaan. De bewaarset blijft twee uur geldig (mits de browser niet wordt afgesloten) en kan worden opgeroepen met de knop 'Bewaarset' in het geavanceerde zoekscherm of via de lijst met zoekresultaten.

Mail of download: binnen de bewaarset kunnen records via de knoppen 'Mail' en 'Download' doorgestuurd of opgeslagen worden.